Bugun...



YALOVA'YI HAVADAN TARIYORUZ

Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Yalova'nın Türkiye'de en güvenli şehirlerden biri olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2018 18:33

YALOVA'YI HAVADAN TARIYORUZ

YALOVA GÜVENLİ ŞEHİR

Gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Müdür Hakan Fındık, İl Emniyet Müdürlüğü'nün Yalova'da yaptığı yatırımları da paylaştı.

Amaçlarının sadece güvenli bir Yalova oluşturmak olduğunu söyleyen Fındık, "Yalova Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü olarak Yalova’da son iki yıllık sürede güvenlik açısından önemli yatırımlar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Amacımız güvenli bir Yalova’dır. Halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Bütün gayretimiz huzur ve güven ortamının tesisi ve devamlılığıdır.

Suç, suçlu ve suçun önlenmesi ile mücadelemiz cansiperane devam ederken, teşkilatımızın imkânlarını hem makine ve teçhizat, hem de tesisleşme olarak en üst seviyeye çıkarmak için özel çaba sarf edilmiş ve bu çabamızda büyük ölçüde muvaffak olunmuştur. Teşkilatımızın ihtiyacı olan, hizmet kalitesini yükseltecek birçok önemli yatırım sırasıyla hayata geçirilmiş ve geçirilmektedir" dedi.
 
İHA İLE YALOVA’YI TARAYACAĞIZ

Fındık, "Yalova'da miting, konser ve yürüyüşlerde Drone kullanımına başladık. 2 drone ile halkın fark etmeyeceği yükseklikte asayişi sağlamaya yönelik denetimler yapıyoruz. Bu konu ile ilgili birim de kurduk.  

İlerleyen süreçte havadan kontrol araçlarımızın arasına bir İHA da ekleyeceğiz. Bununla ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gerekli talepleri bildirdik" dedi. Ayrıca geliştrilen programlar ile de mahremiyete önem veriyoruz, kullanılmayan görüntülerde karartılarak buzlanıyor..

KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ (KGYS)

Yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedecek olursak “ Kent Güvenlik Yönetim Sistemine önemli miktarda yatırım yaptık. 2016 yılına kadar yapılan 990.000 TL yatırıma ilave 4.300.000 TL ile yatırım miktarını % 435 artırdık. İl merkezini güçlendirdiğimiz gibi KGYS olmayan 5 ilçemizde de artık görüntüleme ve plaka tanıma sistemlerimiz faal haldedir.  2016 yılında 23 noktada 47 kamera ve 4 PTS varken şimdi 386 noktada 112 kamera ve 14 PTS’miz bulunmaktadır. Buna Osmangazi Köprüsü Koruma Şube Müdürlüğünden yönetilen 40 kamera ve 2 PTS de dâhil değildir.

BİNALARIN GÜVENLİ HALE GETİRDİK

Yalova da 2017 yılı başında hiçbir noktada zırhlı kulübe ve kurşungeçirmez cam yokken, tüm Emniyet binalarının nöbetçi kulübelerinin camları yaklaşık 100.000 TL yatırım yapılarak kurşungeçirmez yapıldı, akabinde 2017 yılı ikinci yarısında ilimize maliyeti 1.250.000 TL olan 14 adet zırhlı kulübe ile maliyeti 350.000 TL olan 20 adet zırhlı siperlik tahsisi sağlandı ve yerlerine tesis edildi.
Ayrıca Valilik ve Ana Hizmet Binası güvenlik durumu Valiliğimiz koordinesinde Yaklaşık 500.000 TL yatırım yapılarak Çevre Duvarı ve Nizamiye binası zırhlı ve kurşun geçirmez özellikte inşa edilerek güçlendirildi.
Bunun dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden temin edilen 200 civarında beton bariyerlerin konuşlandırılmasıyla hem binalarımızın çevresi ve girişi, hem de uygulama noktalarımız güvenli hale getirildi.
Bina Güvenlikleri için toplamda 2.200.000 TL civarında yatırım yapılmıştır.
 
ARAÇ SAYISINI ARTIRDIK

2016 yılı sonunda İl Emniyet Müdürlüğü kuvvesinde 180 taşıt varken filoya 2016 yılı sonunda 38 taşıt, 2017 yılında 29, 2018 yılı bugüne kadar 13 taşıt katılmış, 35 hek kapsamında mübadele suretiyle satılmıştır. Son iki yılda filomuza katılan 80 adet taşıtın yatırım maliyeti 5.000.000 TL olup 35 adedi EGM tahsis, 30 adedi TPTGV hibe, 7 adedi diğer hibe, 8 adedi mübadele kapsamında alınmıştır. Yeni katılan taşıtlar filomuza güç katmış, hizmetin etkinliğine katkı sağlamıştır.
Ayrıca Deniz Liman Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 3.150.000 TL sözleşme bedeli ile 2 adet hizmet gemisi ihale edilmiştir.
Taşıt yatırımları 8.150.000 TL olmuştur.
 
BİNA İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

Yeni Bölge Trafik Hizmet Binası İhalesi 2.333.000 TL sözleşme bedeli ile İl Özel İdaresi tarafından yapılmış olup İlimiz Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi 558 Ada 14 Parselde bulunan toplam 8.382,70 m² arsa üzerinde, bodrum-Zemin-1 Kat olmak üzere toplam 1507,62 m² inşaat alanı olacak şekilde yapımına başlanmış, yılsonunda hizmete girmesi hedeflenmektedir.

BİNALAR ONARILIYOR

Ana Hizmet Binası: Engellilerin ulaşımına uygun hale getirilmesi kapsamında 2017 yılında KDV dahil 175.460 TL bedel ile asansör onarımı yapılmış, bina giriş, merdivenler ve kat onarımları için 200.000 TL ödenek tahsis edilmiş onarım işi devam etmektedir.

Ek Hizmet Binası: Yalova Belediyesi tarafından mühendislik Fakültesi olarak kullanılmakta iken 25 yıllığına Müdürlüğümüze tahsis edilen yeni Emniyet Müdürlüğü Ek Binası için TPTGV tarafından tahsis edilen 1.269.000 TL ödenek ile tadilat ve onarım işlemleri devam etmekte olup, Ağustos ayında hizmete girmesi hedeflenmektedir.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası: Temin edilen 100.000 TL bütçe ve yerel imkânlarla kapsamlı onarım yapılmaktadır.

Gazipaşa Polis Lokali: İlimizde emekli ve çalışan meslektaşlarımızın yararlanabileceği teşkilatımıza ait tek sosyal tesis olarak ilimiz 17 Ağustos Parkında 2016 yılında hizmete açılan Gazipaşa Polis Lokaline yaklaşık 300.000 TL yatırım yapılarak bugünkü haline getirilmiş, teşkilat mensuplarımıza hizmet vermektedir.

Köpek Eğitim Merkezi: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait arazi içerisinde mevcut bina onarımı yapılarak yeni binasında hizmete girmiş, ödenek ve yerel imkânlar ile toplam 80.000.TL civarında harcama yapılmıştır.
İlçeler: Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Altınova İlçe Emniyet Amirliği Polis Merkez Amirliği hizmet binaları onarımı için temin edilen ödenek ile yıl sonuna kadar onarım işleri yerine getirilecektir.

YENİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İHALEYE ÇIKACAK

Yeni Ana Hizmet Binası : Değişen ve gelişen toplum düzenine uygun hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak, vatandaşlara daha hızlı kaliteli ve verimli hizmet verebilecek yeni hizmet binası yapılmak amacı ile İlimiz Bağlarbaşıhallesi 1298 ada 2 parsel üzerinde bulunan 30.804,23 m²  arsa üzerine 2018 yılı Mart Ayında Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından Proje İhalesi yapılmış, mimari avam projeleri çizilmiş, yaklaşık 4.000 m² inşaat oturum alanı olmak üzere toplamda yaklaşık 20.000 m² inşaat alanlı bir bina yapılması çalışmaları başlamıştır.

Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası : Çınarcık İlçe Emniyet müdürlüğü hizmet binası yapılması amacı ile Çınarcık Koru Beldesi Merkez Mahallesi 104 ada 1 parsel üzerinde bulunan 4.127,03 m² arsa üzerine 2018 yılı Mart Ayında Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından Proje İhalesi yapılmış, mimari avam projeleri çizilmiş, yaklaşık 400 m² inşaat oturum alanı olmak üzere toplamda yaklaşık 1160 m² inşaat alanlı bir bina yapılması çalışmaları başlamıştır.
Yeni Atış Alanı:  Orman Genel Müdürlüğü Bursa  Orman İşletme  Müdürlüğü Yalova Orman İşletme  Şefliği  sorumluluğunda  bulunan Yalova Merkez Kurtköy Mahallesindeki yaklaşık 31000 m2  yerin  mevcut hali ile Açık Atış Poligonu olarak kullanılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne 49 yıllığına  bedelsiz olarak  tahsis  edilme çalışmaları sonlandırılmıştır. Bu yerin 2067 yılına kadar Açık Atış poligonu olarak kullanılmak üzere Emniyet Müdürlüğümüze yer teslimi yapılmıştır.

 TDP PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü toplumda güvenlik hizmetlerini desteklemek amacıyla son iki yılda yatırım toplamı 1.110.000 TL olan çeşitli projeler gerçekleştirmiştir:

Birlikte Başarıyoruz Projesi : 2016 ve 2017 yıllarında yaklaşık 756.000 TL yatırımla gerçekleştirdiği projede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, akran zorbalığını engellemek, kültürel, zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlayarak serbest zamanlarını en verimli şekilde kullanmaları amacı ile çeşitli faaliyetler yapılmıştır.

İlimiz Çiftlikköy ilçesinde Emniyet Müdürlüğümüze ait bir arazide engel parkuru kurularak,  öğrencilerin birlikte hareket etmeleri gerekli olan takım yarışmaları düzenlenmiştir. Ayrıca, öğrenciler arasındaki arkadaşlık bağlarının kuvvetlendirilmesi için sosyal ve kültürel geziler, piknik, çok yönlü düşünebilmeleri ve sorun çözebilme yeteneklerinin artması için zeka oyunları ve Oryantiring, eğitsel çalışmalarda seminerler, çeşitli sosyal faaliyetler düzenlenmiştir. Bocce ve Duvar boyama etkinlikleri ile engelli bireylerin de spor yapmalarına olanak sağlanmıştır. Mareşal Fevzi Çakmak İlk okulu ve Diriliş İmam Hatip Lisesine 1’er adet Zenginleştirilmiş kütüphane oluşturularak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. 

81 İle 81 Kütüphane Projesi : 2017 yılında yaklaşık 87.000 TL yatırımla Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde 81 ilde 81 okula Zenginleştirilmiş kütüphane yapılarak eş zamanlı olarak öğrencilerin kullanımına açılmıştır. İlimizde Çınarcık ilçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tatbik edilmiştir.

Geleceğimiz Emniyette Projesi : 2018 yılında yaklaşık 267.000 TL yatırımla, Çocuk ve gençlere ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı, yapılan sosyal faaliyetlerle çocukların Milli birlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek, toplumsal aidiyet duygularını güçlendirmek, ruhsal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve polis halk ilişkilerini güçlendirmeyi amacıyla yapılan projeye başlanmış, çalışmalar devam etmektedir.
 
Sonuç Olarak, yapılan yatırımlar hizmet kalitemize katkı sağlayacaktır. Bu sayede Kanunların uygulanması dolayısıyla halkın polisle kaynaşması daha kolay olacaktır. “Güçlü Polis” halkının desteğini hisseden polistir, bugün olduğu gibi yarın da Yalova halkının desteği bizimledir.

Yalova'da, basın mensuplarının desteği ile çok ciddi çalışmalar yapıldı. Yalova, Türkiye'nin en güvenli illeri arasında. Bunda herkesin payı var. Bu güvenli halini korumak ve daha da güvenli hale getirmek için canla-başla çalışıyoruz" dedi.
 



Bu haber 37 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI