Bugun...



Son kale hainlere bırakılmadı

Altınova’da vatandaşlarla buluşan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Türk Milleti’nin her an uyanık olması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2018 16:44

Son kale hainlere bırakılmadı


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları çerçevesinde Altınova’da vatandaşlarla buluşan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Türk Milleti’nin her an uyanık olması gerektiğini söyledi.
 
Altınova Belediye binası önünde gerçekleşen programa; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Garnizon Komutan Temsilcisi Dnz. Alb. Cem Zülfikar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı İrfan Şen, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, il genel ve belediye meclis üyeleri, Altınova Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Ok, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, muhtarlar, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“MUHTEŞEM DESTAN”
Dış güçlerin maşası olan hain FETÖ terör örgütünün vatana, millete, devlete ihanetin ikinci yılında tüm şehitleri ve gazileri minnetle anıldığını ifade eden İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, “251 tane can kurban verilerek, gazilerimiz vücudundan, bedeninden fedakarlıkta bulunarak ve milyonlarca Müslüman ile bu ülkenin insanı aziz Türk milleti, ‘bu vatan, bu devlet bizim son kalemizdir’ diyerek vatanına, devletine sahip çıktı. O muhteşem destanın 2. senesinde böyle güzel bir milli birlik ve beraberlik gecemizde  Altınova’mızla bir kere daha beraberiz. 15 Temmuz’da şehitlerimize, şühedaya vefa ve dua ile toplandığımız bir gecede sizleri selamlıyorum.

OSMANLI’DA İLK DARBE GİRİŞİMİ
Osmanlı Sarayında ilk darbe girişimi Sultan Abdülaziz’e yapıldığında onu Osmanlı Ordusu’nun içine sızmış bugünkü FETÖ benzeri bir yapıyı perde arkasında eliyle oynatan Masonlar, ordunun içine sızıp Osmanlı'nın parçalanma sürecini hızlandırmak için Abdülaziz'i kendi yurdundan, kendi Başkentinde iki bileğini keserek öldürdüler. Tuttukları raporda da ‘padişah intihar etti’ dediler.

ÇERKEZ HASAN
Bugün size bir Çerkez ve Kürt’ten’den misal vereceğim. Çerkez Hasan, Sultan Abdülaziz'in kayınbiraderi. Çerkez Hasan istihbaratçıdır. Darbeci hainlerin bir yerde toplandığını duyar. Çerkez Hasan aldığı haberle darbecilerin yerini basmak üzere Mithat Paşa'nın Beyazlıktaki evine gider. Evi basar. İki silahıyla 5 tane haini kurşuna dizer öldürür. 8 tanesi yaralanır. 23 kişilik toplantıdan diğerleri kaçar. Ertesi sabah da Çerkez Hasan bastığı evin kapısının önünde düzmece bir mahkemeyle idam edilir.

PROF. DR. FUAT SEZGİN
Geçenlerde bir bilim adamı vefat etti. Sayın cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız devlet erkanı büyük bir heyecanla büyük bir huşu ile cenazeye katıldılar. Prof. Dr. Fuat Sezgin, Bitlis'li bir Kürt’tür. Bilmeyen varsa öğrensin. Fuat Sezgin Hoca, 1960 yılında yeni bir akademisyendi. Genç akademisyen olarak seçtiği dal İslam İlimleri-İslam Bilimleri Tarihi. Amaç Müslümanlar kılıç, savaş, cihat sözleriyle bizi her yüzyılda çağın gelişine düşürdüler. Fuat Hoca, Güney Doğu'lu  zeki bir adam. Hani fabrika ayarlarına dönmek diyorlar ya son zamanda bunu sağlamak için Fuat Hoca bu alanı seçti. Ama gel gör ki Adnan Menderese darbe yapılınca o darbeyi yapan kadro İslam adı geçen her şeye mesafeli yaklaştığı için Fuat Hoca’nın içinde olduğu toplam 150 hocayı hiçbir özlük hakkını vermeden üniversitelerden kovdu. Sebep, Fuat Sezgin Hoca'nın sülalesi Bitlis'e menderes taraftarı bir aileymiş.

ALMAN CUMHURBAŞKANININ MEKTUBU
İşsiz kalan Fuat Hoca, 1960 yılında Almanya’da bir üniversitede hocalığa başlamış. 2 Alman Cumhurbaşkanı Fuat Hoca’ya mektup yazmış. En son 7 yıl önce dönemin Alman Cumhurbaşkanı Fuat Hoca’ya yazdığı mektupta kısaca, ‘Alman Bilim Tarihine  ve Alman üniversitelerine akademik bütünlüğüne katkılarınız asla unutulmayacak. Sizin Almanya’ya kattığınız değer hep takdirle anılacak. Alman devletinin bir teşekkürü olarak, çalışmalarımızın ve sağlığınızın müsaade ettiği bir gün Devlet Saray'ına sizi en üst düzeyde bir devlet protokolü ile karşılamak üzere bekliyoruz. Sizin için hazırladığımız Alman Pasaportunu, Alman vatandaşlığını, Türk vatandaşlığını yanında kabul etmeniz Almanlar için bir mutluluk olacaktır. Sizin gibi insanın bu ülkenin pasaportuyla dünyayı gezmesi bizi onurlandıracaktır. Cevabınızı sabırla bekliyorum’ diyor. Almanya'nın bilime verdiği öneme bakın.

“VATAN SEVGİSİNE BAKIN”
Fuat Hoca ise Alman Cumhurbaşkanı’na aslı gazetelerde yayınlanan şu mektubu yazıyor: ‘Beni onurlandıran, beni 58 yıldır yada o gün için 51 yıldır kaldığım ülkenizde gösterdiğiniz kolaylıklardan dolayı ben de size, halkınıza ve Almanya'ya teşekkürlerimi arz ederim. Ben bir Kürt'üm, Türk vatandaşıyım. Her ne kadar ülkemde akademik çalışmamın önü kesilip ülkenize zorunlu olarak gelmiş bir sığınmacı olsam bile dünyada Türkiye Cumhuriyeti’nden başka pasaport beni asla mutlu edemez. Davetinize teşekkür ediyorum. Ben hayatımda ikinci bir devletin vatandaşı olmayacağım. Ben Türk'üm, Türk öleceğim.’
Bu adam, Fuat Sezgin. Fuat Sezgin Hoca'nın vatan sevgisine bakın. Fuat Hoca Almanya’ya gittiğinde 2 dil biliyordu. Fuat Sezgin 94 yaşında geçen ay öldüğünden tam 27 dili ana dili gibi konuşan, yazıyor o dillerde her birinde bilimsel konferanslar veriyordu.

“TIRNAĞI BİLE OLAMAZSINIZ”
Basın hürriyetinin arkasına sığınıp hemen ilk fırsatta Avrupa’ya kaçıp 8-10 tane devletten vatandaşlık talebinde bulunup, Almanya'dan bir vatandaşlık aldım diye utanmadan gazetecilerin önüne çıkan gazeteciye Altınova meydanında suratına tükürüyorum. Siz, Aziz Sancar'ın tırnağı bile olamazsınız. Siz Kürt kardeşim Fuat Sezgin Hoca'nın kesip çöpe attığı tırnak bile olamazsınız. Bir gün bir polis cenazesine, şehit cenazesine gidip baş sağlığı dilemediniz. Değerli kardeşlerim; bu soysuz gazetecileri, siyasetçileri bir gün gördünüz mü şehit cenazesinde. 15 Temmuz onun için çok önemli”

ELVAN ABEYLEGESSE
Etiyopya’dan gelmiş Elvan Abeylegesse bir maraton koşucusu bir kız. Elvan'ı hatırlıyor musunuz? Siyahi  40 -45 kilo var ya yok. Çöp kadar kızcağız. Koştu, dünya şampiyonu oldu ve dünya rekoru kırdı. Bundan 7 -8 yıl önceydi. İlk defa Türk Bayrağıyla ve formasıyla koştu. Yarışı birincilikle bitirdi. Kardeşlerim bu Elvan önce yere kapandı secde etti Allah'a, sonra başını kaldırdı ve Türk Bayrağını öptü. İşte bu Etiyopyalı kızı alnından öperim.

HULUSİ AKAR PAŞA
Değerli kardeşlerim darbenin ilk gecesinde Hulusi Akar Paşa'yı ve komutanlarımızı derdest ettiler. Hulusi Akar Paşa'nın başına çuval geçirdiler. Boğazına kemer sıkıp, kafasına silah dayayıp ‘bu sıkıyönetim kararını imzala paşa. İmzala yoksa kötü olacak. Çok kan akacak. İmzalarsanız darbe kolay gerçekleşir’ dediler. Niye; Türk Askerinin komutanının ıslak imzasını görünce onun emir olarak kabul edecek. Artık askeri bir görev olarak görür.

Kardeşlerim; Amerika da insanları robotlaştırmış, mankutlaştırmış bu alçak talimat vermiş, benim genel kurmay başkanımın boğazını sıkıyor. İşte beni orduma aşık eden, beni devletime, milletime sevdalı kılan , beni peygamber ocağı askerimi canımdan çok sevdiren duruş. Karşında numara yok. Genel kurmayın girişinde Akıncı Üssüne götürülmüş. Artık kurşunlar bombalar, yağıyor. Her şey çok ciddi. Şaka yapacak yer zaman değil. Hulusi Akar Paşa, rest çekiyor. ‘Yanlış yapıyorsunuz. Derhal vazgeçin bu hareketinizden. Onu imzalamıyorum. Vurun, vuracaksan vur. Onu imzalamam’ diyor. Ertesi gün Hulusi Akar Paşa, Başkanın yanında darbe bastırılmıştır.

HESABINI VERECEKSİNİZ
Türk Ordusu bu hainlere prim vermemiştir. Ordunu yüzde 95'inden fazlası bunlara katılmamıştır. Türk Polisi, milletin yanında durmuş, milletini bu soysuz düşmüşlere teslim etmemiştir. Eğer Hulusi Akar Paşa o imzayı atsaydı şuraya yazacağınız yazı 250 kişi olmayacaktı. Bunu bilin. Değerli kardeşlerim Hulusi Paşa ertesi gün basın açıklamasında kamerayı boğazına yaklaştırdılar. Boğazı mosmordu. Sizde gördünüz haberlerde. 60 yaşını aşmış 65 yaşına gelmiş oğlu yaşındaki bir alçak tarafından boğazı sıkılmış bu Paşa'nın daha intikamını almadık.

“15 TEMMUZ BİTMEYECEKTİR”
Türk ordusu, Türk polisi, Türk milleti, bu alçaklar Amerika'ya değil uzaya kaçsalar Hulusi Akar Paşa'nın intikamı alınmadıkça 15 Temmuz bitmeyecektir. O intikam alınacak. Benim Paşam benim namusumdur, benim adıma oradadır. Siz o kemeri bütün milletin boğazına taktınız. Size bunu yaptıran soysuzlar belki kaçtılar, ama siz hesabını vereceksiniz. Er ya da geç.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye gideni o katil sürüsünden 8 tanesi Yunanistan’a kaçmıştır. Bunlar TSK'nın komutanı olamaz. Bu milletin ordusu, bu milletin askeri vatanına böyle hainlik etmez. Yanlış yapsa bile bir Yunanın kapısına gidip beni kurtarın demez.    

“BU GECELER ÖNEMLİ”
Bu geceler bizim için önemli. Bakın şuraya, Metin Oral kardeşimiz belediyenin hemen önüne yaptığı 15 Temmuz Anıtı var ya oradaki cenazelere bakın. Çorumlu bir alevi polis var. Vanlı bir Kürt şehit var. Orada Oğuz Türklerinde bir Ömer Halis var. Orada bu toprakta yaşayan her milletin, her ırkın, her soyun, Alevi’si, Sünni’si, kürdü, Romanı ve Boşnak var.

“BİZE BÖYLE GECELER LAZIM”
Kardeşlerim, 15 Temmuz bunun için bize çok lazım. İlk dalgalar fabrika ayarlarına dönmeleri için bize böyle geceler lazım. Ben şu gecenin 12'sinde hala burada duran şu kıymetli Altınova'nın güzel insanları sadece araziniz altın değil. Yüreğiniz de altın gibi tertemiz. Altın kalpli kardeşlerim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanet geceleri yaşatmasın.

Rabbim nasıl o gün o hainlere ‘dur’ dediyse, aziz milletimizin içinden vatan sevgisi, Allah ve Peygamber sevgisi ve milletine olan aşkını, muhabbetini Rabbim milletimizden almasın” dedi.




Bu haber 32 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI