Bugun...



Yılmaz'a veda gecesi

BaşMüfettiş görevi ile Merkez Valiliği'ne çekilen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz için bir veda gecesi düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 03-11-2018 18:17

Yılmaz'a veda gecesi

 Yalova Uygulama Oteli'nde düzenlenen veda yemeğine, çok sayıda STK temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar da katılım sağladı. Gecede, bazı temsilciler de söz aldı. Vali Yılmaz hakkındaki düşüncelerini davetlilerle paylaşan Vali Vekili İrfan Demiröz, şu şekilde konuştu: "Yalova Valisi Tuğba Yılmaz adına düzenlenen veda gecesi aslında bir vefa gecesidir. Bu geceyi düzenlemek bizlere güç katmıştır. Yeni bir çalışma heyecanına zemin oluşturmuştur. Biraz da içimizde burukluk var. Her ayrılış yeni bir başlangıçtır. Görev yapmaktan yorulmayan, adaletli ve dürüst bir kişi olarak kendisini tanıdık. Adeta bir matematikçi gibi devletin her kuruşunun hesabını yaptı.  Kimsesiz, muhtaç vatandaşlarımızın da güvencesi oldu."

'Kalplerimizde bir taht kurdu'..

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ise, Vali Yılmaz hakkında şu sözlere yer verdi: "Yalova Valisi göreve başladığında Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri meydana geldi. Yalova Valisi bu zorlu süreci layıkıyla yerine getirdi. Kalplerimizde bir taht kurdu. Kendisi muhtarlara her zaman ilgili ve alakalı davrandı. İlimizin tüm muhtarı adına kendisini selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun."

'Her veda yeni bir başlangıçtır'..

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez de, "Aslında her veda yeni bir başlangıçtır. Her veda içinde biraz acı taşır. Vedalaşmak daha da zordur. 16 Haziran 2016 yılından beri yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir süre geçti. Bu geçen süre zarfında biz şehit aileleri ve gazilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Her zaman bizlerle birlikte oldunuz. Evlerimize geldiniz bizleri onurlandırdınız. Çocuklarımızla birlikte güldünüz, bizlerin acılarını paylaştınız. Dertlerimize derman oldunuz. Tüm şehit aileleri ve gaziler adına size çok teşekkür ederiz. Yalovalı hiçbir zaman sizi unutmayacak" dedi.

'Elif gibi dimdik durdu'..

Vali Yılmaz'ın her zaman 'Elif' harfi gibi dimdik durduğunu söyleyen İl Müftüsü Turgut Açari, "Sayın Valimiz, kapısı ve gönlü her zaman herkese açık biri oldu. Muhatabına değer verir, sorunlarını dinler, yönlendirir ve yardımcı olur. Manevi değerlere önem verir, iş odaklı çalışır ve başladığı işi mutlaka sonuçlandırırdı. Yalova'mızın hak ettiği yere gelmesi için var gücüyle çalışırdı. Sayın Valimiz bunları yaparken 'Elif' gibi doğru dimdik durdu, bir 'Vav' harfi gibi de yumuşak ve mütevazi oldu. Kadın hassasiyeti ve anne şefkati ile yaklaştı" ifadelerine yer verdi.

'2 buçuk yıl dolu dolu geçti'..

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise, Vali Yılmaz ile hemen hemen her gün görüştüğünü ifade etti ve ekledi: "2 buçuk yıllık süreç 15 Temmuz ile başladı ve artık sonlanıyor. Perşembe günler encümen toplantısı yapardık. Pazartesi günü bizi arardı beni çağırmıyor musunuz diye. 4 gün olsa bile ayrı durmuyorduk. 2 buçuk yıl dolu dolu geçti. Yalova'mızın bütün caddelerinde ve sokaklarında emeği var. Kendisine karar gönderdiğimizde tek tek maddeleri incelerdi. Bürokraside kendisinden çok şey öğrendik. Daha dikkatli olunmasını öğrendik. Emeğine ve yüreğine sağlık. Kendisinin bana bir sözü de vardı onu da söyleyeyim: Sayın Valim, beni Vali Yardımcısı yapacaktınız ne oldu? Şaka bir yana, bütün İl Genel Meclisi arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ederiz. Ankara'ya geldiğimizde sizleri de rahatsız ederiz. Allah yolunuzu açık etsin."

'Yüreğini  ortaya koyan birisi'..

Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci de,"Üniversitenin işlerinde daima sıcakkanlı, samimi, hakikaten önemseyen ve elinden gelen her şeyi yapmak için yüreğini ortaya koyan çok değerli bir insandı. Sayın Valimizi buradan gittikten sonra acaba nasıl hatırlarım diye düşünüyorum. Ciddiyeti nezaketle süsleyen, gönlü geniş, ruhu geniş ve sevecen. İş konusunda da heyecanlı, çok değerli bir il yöneticisi olarak hatırlayacağım. İlimize yaptığı hizmetler için kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'O Anadolu'nun bağrından yetişmiş biri'..

Vali Yılmaz'ı Şerife Bacılara, Nene Hatunlara benzettiğini belirten AK Parti Milletvekili Meliha Akyol ise, "Valimizi dinlerken ben biraz geriye döndüm. Sayın Valimizi ben ilk kez gazeteden görmüştüm. 15 Temmuz gecesi benim yeğenimin düğünü vardı. Düğünde bazıları bize haber gönderiyordu darbe olduğuna dair, biz de dalga geçiyorlar zannettik. Düğün bittiğinde baktık ki, gerçekten bir kalkışma var. Hemen meydana gittik.

Orada ilk kez Vali Yılmaz ile karşılaşmıştık. Dış görünüşü olarak çok naif, zarif ve ufak tefek birisi olarak gözüküyordu. Bir baktım, emniyet müdürüne talimat veriyor. Jandarma komutanına talimat veriyor. O zaman tabii beni tanımıyordu. O zaman dedim ki; her şey görüntü ile değil. Sonradan tanıdım ve öğrendim. O, Anadolu'nun bağrından yetişmiş, tam bir Türk kadını. Şerife Bacı, Nene Hatun gibi 15 Temmuz'da meydanlara çıktı. Çoğu erkek valinin yapamadığını yaptı. Türkiye'nin en genç valisi de olarak o günleri suhuletle geçirdi. Türk kahraman Valisi olarak benim hatıralarımda yer alacak. Tanıştığımız gece çok özel bir geceydi. Daha 4 aylık vekilim, vekilliği yeni öğreniyoruz. Gönül isterdi ki hemcinsim olarak beraber çalışalım. Görevler baki değil; önemli olan güzel hatıralar bırakmaktır. Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin" şeklinde konuştu.

'Veda yemekleri duygusaldır'..

Gecenin son konuşmasını ise Tuğba Yılmaz yaptı. Yılmaz, konuşmasında, “2 buçuk yıldır Marmara'nın incisi, parlayan yıldızı, tarihiyle kültürel dokusuyla kültürel zenginlikleri, değerleriyle Yalova, benim içimde hep yeri ayrı olacak" dedi.  "Yalova'ya görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum" diyen Vali Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Görevimiz süresince sadece Yalova'nın değil; mesleğe başladığım ilk günden itibaren, mesleklerin en büyüğü olan dostlarımızın ve aldığımız duaların bilincinde oldum. Mesleğe başladığım ilk günden itibaren, adaletli, eşitlikçi, demokratik, hukuka bağlı, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, istişareye ve ekip ruhuna önem veren bir yönetim anlayışı ile ilimizin güzide noktalarında hizmet etmeye çalıştım. Veda yemekleri duygusaldır. Bizler göreve veda ediyoruz. Dostluklar kalıcıdır. Yeni dostlar kazandık. Her bir görev yaptığımız yer, yeni duaların alınmasıdır. Hep bu bilinç ile hareket ettik. Yalova'da sizler ile birlikte çok güzel işlere imza attık. Yatırımlarımızın en iyi şekilde gerçekleştirilmesinde, vatandaşlarımızın sorunlarının yerinde dinlenmesinde ve vatandaş odaklı yaklaşımlarda hep birlikte büyük emek sarf ettik. Ben göreve başladığım ilk günde, 'ben' değil 'biz' demiştim. Şimdi yine 'biz' diyoruz. Mülki idare amirliği mesleğinde herkesin hayalindedir 'Valilik' yapmak. Ben mesleğe başladığımda evet bu hayalim vardı. 2 buçuk yıl Allah bana bunu nasip etti. Vali olmadan önce kendime bir söz vermiştim. Eğer vali olursam, ben bu işi hakkıyla yapacağım dedim. Hakkı teslim ederek yapacağım dedim. Hakka uyarak yapacağım dedim. O konuda da vicdanım çok rahat."

'Bağımız her zaman devam edecek'..

Dostluk bağlarının her zaman devam edeceğini belirten Vali Yılmaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Çalışma sürem boyunca, milletvekillerimiz siyasi parti temsilcilerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, İl Genel Meclis üyelerimiz, benimle birlikte mesai harcayan herkes, hep birlikte koşturduk; gayret ettik. Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz, bizleri ailelerin bir parçası olarak kabul ettiler. Veda ziyaretine gittiğimde en duygusal anları onlarla yaşadık. Bağımız her zaman devam edecek. Burada olan ve olmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görevler de insan hayatı gibi fanidir. Her makam geçicidir. Ben burada sadece görev yapmadım. İnsani değerlerin de en güzel şekilde sergilediğime inanıyorum. Dost kazandım, dua kazandım. Sözde değil, özde yanınızda olmaya çalıştım. İyi ki varsınız. 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere karşı göğsündeki imanı elindeki bayrağı ile dimdik duran aziz milletimize hizmet etmenin her zaman onurunu yaşadım. İnsanı insan yapan sahip olduğu değerleridir. Bizler, gittiğimiz yerlere sadece hizmet değil; birçok değer de götürürüz. Buradan çok güzel anılar götürüyorum. Şu an Yalova Valiliği makamından ayrılıyorum. Ama ben sizin gönlünüzdeki makamlardan ayrılmıyorum. Hepiniz sağ olun var olun."

Tek tek tokalaştı..

Konuşmaların ardından kurum müdürleri ve STK temsilcileri Vali Yılmaz'a, Yalova'dan birer hatıra hediye ettiler. Vali Yılmaz ve Eşi Çelebi Yılmaz, otel lobisinde davetlilerle tek tek tokalaştı ve helallik istedi. Öte yandan geceye; AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, CHP Milletvekili Özcan Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, YTSO Başkanı Tahsin Becan, parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, dernek başkanları, vakıf başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli de katılım sağladı.




Bu haber 15 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI