Bugun...



Bakan Avcı: "Bir takım tezgahların tekerine çomak soktuk"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Yalova İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2015 20:35

Bakan Avcı:




Divanın teşkili ve raporların okunmasının ardından söz alan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, gerçekleşen kongrelerden Ak Parti İl Teşkilatının güçlenerek çıktığını söyledi.


“Giyim kuşama ilişkin tercihlerine bakılmaksızın bütün kadınların önünün açılması gerçekten son yılların en büyük devrimidir”


Bakan Avcı’nın kongrede yaptığı konuşmada “Bazen bazı şeyleri nereden nereye geldiğimizi ve nasıl geldiğimizi hatırlamak bakımından arasıra tekrar konuşmakta fayda olabilir. O sahneyi benim gibi siz de hatırlıyorsunuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili hanıma, kürsünün bir kenarına toplanıp koro halinde nasıl ‘Dışarı, dışarı’ diye tempo tutulduğunu ben unutmuyorum, eminim ki siz de unutmuyorsunuz. Bunu unutmayalım çünkü orada ‘dışarı, dışarı’ diye tempo tutulan, sadece bir milletvekili arkadaşımız değildi. Orada aslında Meclis dışına itilmek istenen milletin ta kendisiydi. Onun için bu son dönemde gerek kamuda gerek eğitim kurumlarında gerekse siyasette giyim kuşama ilişkin tercihlerine bakılmaksızın bütün kadınların önünün açılması gerçekten son yılların en büyük devrimidir.

Çok şükür nüfusumuz genç ve dolayısıyla özellikle gençlerimiz 10-20  yıl önce doğan çocuklarımız bunların hep böyle olduğunu, Türkiye’nin eskiden beri böyle olduğunu eğitimde, sağlıkta, siyasette, adalette, ulaşımda, şehircilikte işlerin hep böyle yürüdüğünü zannedebilirler. Öyle değildi, ne sağlık, ne eğitim, ne ulaşım, ne siyaset böyleydi.”
 
“Millî Eğitim Bakanlığında da yönetici kademelerde kadınlarımızın payını layık oldukları düzeye taşıyacağız”

“Millî Eğitim Bakanı olarak bir eksiğimizi bir zaafımızı da burada zikretmemiz lazım. Bizim 81 il millî eğitim müdürümüz var  maalesef bir tane kadın millî eğitim müdürümüz var. Okul müdürlerimizde,  ilçe müdürlerimizde, şube müdürlerimizde biraz dengeledik son zamanlarda ama yönetici kadrolarımızda maalesef kadınlarımız hale çok azınlıktalar. Ama bu sebepsiz değil, bu daha önce kadınlarımızın önüne çekilmiş olan bariyerlerin bugüne yansıması. Maalesef eğitimci kadınlar bu koşuya epey geriden başlayabildiler. Şimdi biz biraz hızlandırmaya çalışıyoruz.

İnşallah önümüzdeki yıllarda Millî Eğitim Bakanlığında da yönetici kademelerde kadınlarımızın payını layık oldukları düzeye taşıyacağız. Ayrıca bu Millî Eğitim Bakanlığı açısından şu bakımdan da gerekli, bizim öğretmen kadrolarımızın da büyük çoğunluğu kadınlar, öğretmenlerimizin yarıdan fazlası kadınlarımız.”
 
“Başörtüsüyle görevlerini yapan öğretmenlerin gözündeki o yaşı, o teşekkürü görmek bir Millî Eğitim Bakanını yaşayabileceği en büyük mutluluk”

“Benim de geriye dönüp ‘Siyasette ne yaptın’ dedikleri zaman gerçekten hamd edebileceğim icraatlardan bir tanesi belki en başında geleni bugün birçok okula gittiğim zaman başörtüsüyle görevlerini yapan öğretmenlerin gözündeki o yaşı, o teşekkürü görmek bir Millî Eğitim Bakanını yaşayabileceği en büyük mutluluk.

28 Şubat döneminde görevini yapamaz hale gelmiş, giyimi kuşamı yüzünden veya sadece kadınlar da değil erkekler de görevden uzaklaştırılmış bugünkü moda tabirle mobbinge yani bürokratik yıldırmaya maruz bırakılmış ve dolayısıyla öğrencilerinden, çocuklarından ayrı düşmüş öğretmenlerimizin tekrar görevlerini yapabilir hale gelmesi bizim en büyük mutluluğumuz oldu.

Bu konudaki destekleri, yol göstericilikleri sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, değerli milletvekili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu durumda olan 2 bin 29 kardeşimiz görevlerine başladılar. Büyük bir mutluluk içerisinde görevlerini icra ediyorlar. Onlar da memnun, birlikte görev yaptığı diğer öğretmen arkadaşlarımız da çok memnun, öğrencilerimiz memnun, velilerimiz memnun Türkiye’de de kıyamet kopmadı.”
 
“Bir takım tezgahların tekerine çomak soktuk”

“Haziran seçimlerinin çok kritik bir dönemece işaret ettiğini söyledim. Dolayısıyla  pek çok alanda çok ciddi dezenformasyonla, kara propagandayla karşılaştığımızı ve bundan sonra da  karşılaşacağımızı ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum. Bu kara propaganda ve dezenformasyonun özellikle yoğunlaştığı ve bundan sonra da yoğunlaşacağı alanlardan bir tanesi de eğitim alanı. Çünkü son dönemde belki en çok bu alandaki bir takım tezgahların tekerine çomak soktuk. Onun için gün geçmiyor ki malum yayın organlarında, televizyonlarında, gazetelerinde eğitimin çöktüğüne, Millî Eğitim Bakanlığının iflas ettiğine, eğitimin yazboz tahtası haline geldiğine dair pek çok haberler, yorumlar okuyorsunuz, görüyorsunuz. Bunlar sebepsiz değil, bunlar sistematik bir kampanya.

Herhangi bir vilayetimizde bir okulun penceresinin camı kırık diye haber yapılıyor arkasından ‘Eğitimimiz ne halde’, ‘Eğitim çöktü’, ‘Millî Eğitim Bakanlığı öğrencilerine sahip çıkmıyor’ vesaire gibi münferit olaylar üzerinden çok sistematik bir kampanya yürüyor. Oysa rakamlara baktığımız zaman şunu görüyoruz: son 13 yıl içerisinde eğitimde hangi değişkeni alırsanız alın, okul sayısına, derslik sayısına, eğitim teknolojilerinin eğitime uyarlanmasına, öğretmen sayısına, öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitimlere, derslik başına düşen öğrenci sayısına, taşımalı eğitim, süt yardımı, burslar... eğitimin bütün göstergelerinde son 13 yılda Cumhuriyet tarihini katlayan hamleler yapılmıştır.

Hangi alanı, hangi göstergeyi alırsanız alın eğitim son 13 yılda ikiye katlanmıştır olumlu göstergeler itibarıyla. Bunu da bildikleri için özellikle bu kara propagandayı yürütmeye çalışıyorlar buna özellikle hanım kardeşlerimizin çok duyarlı olmalarını rica ediyorum lütfen okullarımıza siz de sahip çıkın, okullarımıza çok sık gelin, okul aile birliği toplantılarımıza mutlaka katılın, çocuklarınızın okullarının sorunlarıyla yakından ilgilenin. Millî Eğitim Müdürlüklerimize, okul yönetimlerimize varsa eksiğimiz lütfen siz iletin, varsa bir sorun onu biz ilk defa sizden duyalım ve varsa çözüm önerileriniz onları da bize iletin.”
 
“Gensoru önergesi verildi. 24 tane soru sormuşlar, 24’ü de bizim iftihar edeceğimiz konular”

“Biz eğitimin tüm göstergelerinde çok büyük mesafeler aldık. Dün Meclis’te Millî Eğitim Bakanı hakkında bir gensoru önergesi verildi. 24 tane soru sormuşlar, ‘Millî Eğitim Bakanlığı şu konuda, şu konuda yanlış yaptı’ diye, 24’ü de bizim iftihar edeceğimiz konular, 24’ünün 24’ü de. 4+4+4’ten başlayarak ve o kadar yanlış, eksik bilgiler üzerine inşa edilmiş bir gensoru önergesiydi ki adeta yaptığımız icraatı bir kere daha anlatmamız için vesile oldu, o yüzden ben kendilerine teşekkür ettim. Hakkında gensoru verilen Bakan gensoru verenlere teşekkür eder mi? Samimiyetle teşekkür ettim, çünkü yaptığımız işleri anlatmamıza vesile oldunuz.”
                                        
“1 milyon 57 bin öğrencimizden 550 binini ilk üç tercihinden birine yerleştirdik”

“TEOG denilen sistem, seviye belirleme sınavı diye bir imtihanımız vardı. Ortaokulu bitiren çocuklar bir sınava giriyorlardı ve o sınavın sonucuna göre liselere yerleştiriliyorlardı. Hepimiz de bundan şikayet ediyorduk çünkü bu sınavı kazanabilmek, iyi puan alabilmek için dershanelere gitmek gerekiyordu vesaire. Bunu kaldırdık.

Hatırlayın ‘çocuklarımız yarış atına döndü’ falan diye bir takım şikayetlerimiz vardı, kaldırdık,  yerine yeni bir sınav koymadık. Ne yaptık, hepimizin ortaokulda lisede girdiği yazılılar vardı bu yazılılardan birer tanesini çocuklarımızın sınıfında kontrollü olarak, Millî Eğitim Bakanlığından sorular gönderiliyor, çocuklarımız kendi sınıflarında giriyorlar, cevapları da biz kontrol ediyoruz, puanlıyoruz. Böylece hem veliler hem aileler hem öğretmenlerimiz çok rahatladılar. Yaptığımız bütün anket çalışmaları da bunu gösteriyor, yüzde doksanın üzerinde bir memnuniyet gösteriyor.

Geçen sene ortaokuldan liseye yerleştirilen çocuklarımızı ki sayıları 1 milyon 292 bin, yuvarlak hesap 1 milyon 300 bin diyelim. 1 milyon 300 bin çocuğumuzdan sisteme girip müracaat eden 1 milyon 57 binini 15 tercihinden birine yerleştirdik. Bunun da yarısından fazlasını 550 binini ilk üç tercihinden birine yerleştirdik. Bu gerçekten Cumhuriyet tarihi boyunca yakalanmamış bir başarı. Buna rağmen, sadece özel okula gideceği zaman devletten teşvik alabilsin diye sisteme girmemiş olan öğrencileri bile bir yerde kayıtlı gibi gösterdik.

Onların içinden 45 öğrenci çok programlı liselerin imam hatip bölümüne girdiği için ‘Binlerce öğrenci zorla imam hatibe gönderiliyor’ propagandası yapıldı. Bir yandan bu propaganda yapıldı ama bir yandan o 15 tercih içerisinde ilk tercihi Anadolu imam hatip lisesi olan 94 bin öğrencimizden sadece 54 bini o tercihine girebildi. Yani 54 bin çocuk birinci tercih olarak imam hatip seçmiş ama buna rağmen bizim kontenjanımız, kapasitemiz yetmediği için 54 binini ancak alabilmişiz.

Bir yandan deniyor ki ‘Bütün öğrenciler zorla imam hatibe gönderiliyor’ bir yandan da veliler ‘Ben çocuğumu imam hatibe yazdırmak istiyordum ama yazdıramıyorum, kontenjan müsait değil’. Dolayısıyla bu dezenformasyonu, çarpıtmaları sizin bilmeniz lazım. Her konuda şundan emin olabilirsiniz millî eğitimimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarını bu son 13 yılda yaşadı.”
 
“Mevzuat çalışmalarımızı önce paydaşlarımızın görüşlerine açıyoruz”

“Millî Eğitim Bakanlığında mevzuatta veya uygulamada herhangi bir değişiklik yapacağımız zaman önce onunla ilgili bir anket çalışması yapıyoruz. Sonra o konuyla ilgili paydaşları toplayıp bazı çalıştaylar yapıyoruz. Sonra hazırlıklarımızı yapıyor ve taslağımızı hazırlıyoruz. Sonra taslağımızı Millî Eğitim Bakanlığı’nın sitesine koyuyoruz. 15 gün, 1 ay sitede duruyor ve bütün görüşleri alıyoruz.

Mesela şimdi bu TEOG sınavları ve dolayısıyla ortaokuldan liseye geçişle ilgili yaptığımız düzenlemeleri ve bununla ilgili yönetmelik değişiklik taslağımızı sitemize koyduk. Bunun bir taslak olduğunu, kamuoyunun görüşlerine açtığımızı gizliyorlar diyorlar ki ‘Millî Eğitim TEOG sistemini yeniden sil baştan düzenliyor’, hayır, sil baştan falan değil, geçen sene yaşadığımız sıkıntılar vardı. Geçen sene özel okula gidecek öğrencilere 3 bin 500 lira devlet desteği veriyoruz ama bir öğrencinin bu destekten yararlanabilmesi için bir devlet okulunda kayıtlı olması gerekiyordu. Dolayısıyla hiçbir çocuğumuz bu imkandan istediği takdirde mahrum kalmasın diye sisteme girmemiş olanları bile biz tesadüfi örneklemeyle kendilerine en yakın okullardan biriyle irtibatlandırdık ki o okuldan kaydını alıp özel okula gittiği zaman isterse devlet teşviğinden yararlanabilsin diye. Bu sene buna gerek kalmadı.

Geçen sene ilk uygulama olduğu için yapmak zorundaydık. Bu sene buna gerek kalmadı dolayısıyla onu kaldırdık. 15 tercih yapıyordu çocuklarımız, dediler ki ‘geçen sene 20 tercih yapsaydık ben de istediğim okuldan birine girebilirdim’, o zaman biz de dedik ki peki 25 tercih yapıyoruz, listeyi 25 yaptık. Ama bunu da yine bir kere daha ilgili kamuoyunun, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve tabi annelerimizin görüşlerine açtık. Şimdi oradan görüşleri topluyoruz ve sonra onları gerçekten ayrı ayrı değerlendiriyoruz, dikkate alıyoruz. Bazen bizim de gözümüzden kaçan hususlar, ayrıntılar olabilir ve bu uyarılar bizim çok işimize yarıyor.

Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığının sitesinden bizim sunduğumuz bütün taslakları girin interaktif  sayfalardır orada görüşlerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi iletebilirsiniz, biz de onları tek tek değerlendiririz.”
 
“Twitter hesabım yok”

“Bizim internet sitemizden mesaj iletebileceğiniz kanallar var. Bu vesileyle şunu da söyleyeyim benim şahsi Twitter hesabım yok. Size Nabi Avcı adına bir tweet gelirse o zaman bilin ki o sahte bir hesaptır. O dezenformasyon kampanyasının bir parçası olarak da bunlar kullanılıyor.

Lütfen onlara itibar etmeyiniz. Ama bakanlığımızın sitesi var, resmi hesapları var. Oralardan gelen bütün mesajları da biz ekip olarak çalışıyoruz, değerlendiriyoruz.”

Yapılan Kadın Kolları İl Kongresinde seçime tek aday olarak giren Melahat Yalçın, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi.Kongreye, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Bursa  Milletvekili Tülin Erkal Kara, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve partililer katıldı.





Bu haber 32 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI